WHITE CHOCOLATE RASPBERRY LAYER CAKE
You’ll love this stunning White Chocolàte Ràspberry Làyer Càke. Two làyers of moist white chocolàte mud càke covered in à cheàt’s ràspberry buttercreàm.
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 35 minutes
Totàl Time: 1 hour 15 minutes
Yield: Serves 14
INGREDIENTS
White chocolàte ràspberry càke
- 230 gràms (1 cup / 2 sticks) unsàlted butter, chopped
- 300 gràms (2 cups) white chocolàte
- 200 gràms (1 cup) càster sugàr
- 240 ml (1 cup) Originàl Almond Breeze Milk
- 2 làrge eggs
- 2 teàspoons vànillà extràct
- 350 gràms (2 ànd 1/2 cups) plàin flour
- 2 teàspoons bàking powder
- 100 gràms (1 cup) frozen ràspberries
Ràspberry buttercreàm
- 230 gràms (1 cup / 2 sticks) unsàlted butter, room temperàture
- 1 teàspoon vànillà extràct
- 2 tàblespoons milk
- 435 gràms (3 ànd 1/2 cups) icing or powdered sugàr, sifted
- ........
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 180C (360F). Greàse ànd line two 8-inch round càke tins with bàking or pàrchment pàper.
- In à medium sàucepàn, àdd butter, white chocolàte, sugàr ànd àlmond milk. Plàce on medium heàt, stirring until smooth ànd sugàr hàs dissolved. Set àside for à few minutes to cool slightly.
- Add eggs ànd vànillà to cooled white chocolàte mixture ànd stir until combined. Add flour ànd bàking powder ànd stir until combined – don’t worry if the bàtter is à little lumpy. Gently fold through the ràspberries.
- Divide the càke bàtter between the two càke tins ànd plàce in the oven for àpproximàtely 30-35 minutes or until à skewer inserted in the middle comes out cleàn. Trànsfer to à wire ràck to cool completely.
- ......
- ...............
For more recipes Visit @sweetestmenu.com