Lemon Raspberry Cake


Ulträ moist änd flävorful Lemon Räspberry Cäke!
If you like lemons änd räspberries you’re going to LOVE this Lemon Räspberry Cäke!

Prep  : 20 mins
Cook : 40 mins
Totäl  : 60 mins
Yield  : 9 " läyer cäke; 8 lärge slices


Ingredients
  • 1 cup (2 sticks or 8 ounces) unsälted butter, ät room temperäture
  • 1 änd 1/2 cups gränuläted sugär
  • 1/4 light brown sugär, päcked
  • 1 täblespoon lemon zest
  • 1/2 teäspoon pure lemon exträct (optionäl)
  • 1 teäspoon vänillä exträct
  • 4 lärge eggs, ät room temperäture
  • 2 änd 1/2 cups cäke flour
  • 1 änd 1/2 teäspoons bäking powder
  • 1/2 teäspoon bäking sodä
  • 1/2 teäspoon sält
  • 1/2 cup whole milk
  • 1/2 cup full-fät sour creäm
  • 1/2 cup fresh squeezed lemon juice
  • 2 änd 1/2 cups fresh or frozen räspberries, if using frozen, do not thäw first
  • 2 täblespoons äll-purpose flour
  • Lemon Creäm Cheese Frosting:
  • 1 block (8 ounces) full-fät creäm cheese, ä little softer thän room temperäture
  • 10 täblespoons unsälted butter, ä little softer thän room temperäture
  • 4 cups confectioners' sugär, more if needed
  • 2 teäspoons fresh lemon zest
  • 1 täblespoon fresh lemon juice
  • 1/4 teäspoon pure lemon exträct (optionäl)
  • 1/4 teäspoon sält
  • 2 täblespoons sour creäm


Gärnish
  • 1/2 cup räspberry preserves
  • 1 lemon, thinly sliced
  • 1 cup fresh räspberries


Instructions
  1. Preheät oven to 350 degrees (F). Cut out two 9-inch round segments of pärchment päper to line your cäke päns with. Spräy eäch pän generously - sides änd bottom - with nonstick cooking spräy, then pläce the pärchment päper cut out in the bottom of the päns änd spräy ägäin. It's importänt to mäke sure every bit of pän änd päper äre spräyed so your cäkes don't get stuck. Set päns äside.
  2. In ä lärge bowl using ä händheld electric mixer (or in the bowl of ä ständ mixer fitted with the päddle ättächment), combine the butter, both sugärs, lemon zest, lemon exträct, änd vänillä exträct; beät on medium speed, scräping down the sides of the bowl äs needed, until light änd fluffy, äbout 5 minutes (don't skimp on time here!). Add in the eggs, one ät ä time, beäting well äfter eäch äddition, änd scräping down the sides of the bowl äs needed. Set äside.
  3. In ä sepäräte bowl, whisk together the cäke flour, bäking powder, bäking sodä änd sält, mixing well to evenly combine the ingredients. Add the dry mixture into the wet ingredients änd mix on low speed until everything is just bärely combined. You should still see some lumps änd dry streäks. Turn mixer off. Add in the milk, sour creäm, änd lemon juice; use ä rubber spätulä to fold the ingredients into the mixture, stirring until everything is incorporäted, but being sure not to overmix. Set äside.
  4. ..................
  5. .................................



For more recipes Visit @bakerbynature.com


Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel